SVAR:  I tonåren växer du fortfarande, kroppsformen kan ändras och ämnesomsättningen variera lite. Det viktigaste och bästa du kan göra i din ålder är att träna. Hitta en motionsform som passar dig och som du tycker är kul! Tre-fyra gånger i veckan är inga problem och det stärker hjärta och lungor och muskler och leder. Du får dessutom högre ämnesomsättning.
  Se till att plocka bort läsk, godis, kakor, fikabröd, ja, allt sådant där ”extra.” Ät regelbundet proteiner exempelvis i form av kyckling, kött, fisk och bönor och fett i form av olja, smör och kokosfett. Du kan minska på brödet. Ät naturell yoghurt med bär och lite mandlar på plus ett eller två ägg på morgonen. Då får du i dig en bra frukost utan bröd. Ät skollunchen som vanligt och ett litet mellanmål, speciellt om du kommer i gång med träningen. Ät gärna med familjen en portion sakta tills du är mätt. Drick mycket vatten och framför allt, tänk på din kropp som din bästa vän som du ska ha med dig hela livet. Hur vill du då behandla den? Var snäll mot den med bra mat, regelbunden motion och vila för bästa återhämtning.