SVAR: Om du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist kan du ha rätt till så kallad AGB-ersättning från  AFA försäkring. Även om du är medlem i Kommunal har du dock inte rätt till någon särskild ersättning för att du blivit uppsagd på grund av sjukdom, det vill säga personliga skäl.
  Om dina besvär däremot bedöms ge dig rätt till sjukpenning från Försäkringskassan eller att Försäkringskassan bedömer att de har samband med ditt arbete, då kan du genom ditt medlemskap i Kommunal ha rätt till extra ersättning. Detta genom avtalsgruppförsäkringen AGS från AFA försäkring. Kontakta Kommunal för att få mer detaljerad information om du är intresserad av dessa förmåner. För att vara helt säker tycker jag också att du bör kontakta ditt lokala ombud och höra efter om det i ditt fall kan finnas annat särskilt avtal som ger möjlighet till annan ersättning.