Nyheter

”De är glada att de slipper strejk”

2012-04-16
— Det känns lite klent, tycker Ulf Ekholm, facklig företrädare för lantarbetare i Värmland, om löneökningarna på golfbanor och trädgårdsanläggningar.
Men medlemmarna är glada att slippa strejka, säger han.
Några av Kommunals viktigaste krav kom inte med i avtalet, men Kommunal bedömde att slutbudet var acceptabelt. Fria arbetskläder för alla finns dock i avtalet nu.
Läs mer

SKL sågar Anders Borgs bedömning

2012-04-16
Regeringen har skrivit ned Sveriges tillväxttakt och räknar med budgetunderskott. Men trots att kommunerna ska anpassa sina kostnader, tror finansminister Anders Borg inte att det kan bli besparingar inom äldreomsorg eller sjukvård. En bedömning som sågas av Sveriges Kommuner och landsting (SKL).
Läs mer

Rödgröna sågar vårbudgeten

2012-04-16
Regeringens vårbudget är för lam. Det är oppositionens bedömning. Också LO tycker att finansministern borde presenterat fler skarpa förslag för att mota lågkonjunkturen.
Läs mer

Vårbudgeten tom på jobbreformer

2012-04-16
Regeringens vårbudget innehåller inga nya satsningar på arbetsmarknadsområdet. Detta trots att regeringen själv räknar med att arbetslösheten stiger under året.
Läs mer

På jobbet

Hon får eleverna att minska köttet

2012-04-16
Tillsammans med sin klimatsmarta grupp arbetar Ewa Asker för att laga mat som är både god och bra för miljön. Att blanda ut köttfärsen med morötter är ett av många knep hon använder sig av.
— Jobbet blir roligare när man prövar nya saker, säger hon.
Läs mer

Skurhinksrapport

Behov av empati och socialt patos

2012-04-16
Skitpratet om att vi var och en ska skylla oss själva är både hjärtlöst och korkat, skriver Cecilia Persson i sin nya skurhinksrapport.
Läs mer

Kolumn

Psykiskt sjuka måste få vård

2012-04-16
En 23-årig man från Lund la den sista februari ut en tråd på internetforumet Flashback:
”Vill begå mord på barn. Jag tror, på fullaste allvar, att jag inom en tvåveckors period kommer att ha haft ihjäl ett barn på ett dagis. Den önskan inom mig är så pass stark, att jag redan nu köpt två knivar och nästintill varje dag tar en runda förbi dagiset, i hopp om att lära mig deras schema”.
Läs mer

Kultur

Nu kommer bokcirkelkassen

2012-04-14
Vi bokcirklar som aldrig förr. Nu har biblioteket i Växjö lanserat en smart idé till hjälp för alla diskuterande bokläsare — bokcirkelkassen.
Läs mer

Bokrecension

Journal 64

2012-04-15
Av Jussi Adler-Olsen (Bra Böcker)
Läs mer