– Regeringen borde redan nu genomföra reformer som stimulerar ekonomin. Tyvärr väljer regeringen istället att hålla tillbaka finanspolitiken, säger LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin.

Finansminister Anders Borg lade idag fram en återhållsam budget med få reformer. Han anser att det ekonomiska läget är för osäkert för satsningar, som ett aprilväder beskrev ministern läget.
  LO oroas över hur det osäkra läget kan påverka kommunerna om inget görs. De anser bland annat att kommunernas ekonomi är för beroende av hur sysselsättningen utvecklas, och vill se ett tryggare system.
  De vill också se mer åtgärder för att förhindra att långtidsarbetslösheten biter sig fast. Och oppositionen hade också velat se fler aktiva åtgärder.
  – Jag är lite förvånad över att regeringen väljer att lägga en så tunn vårproposition. För mig framstår den som mer som en utredningskatalog och verksamhetsberättelse än en vårbudget, säger Magdalena Andersson (S), ekonomisk-politisk talesperson i ett uttalande.

Miljöpartiet hade önskat insatser mot ungdomsarbetslösheten. Vänsterpartiet hade velat att mer pengar satsades på att anställa fler inom äldreomsorgen, istället för att betala av statsskulden.
  – Tydligen tycker regeringen att vi har för många anställda i äldreomsorgen och skolan och räknar helt kallt med att 18.000 jobb ska försvinna där, säger Ulla Andersson (V) ekonomiskpolitisk talesperson i ett pressmeddelande.