Eva Alm:

”Både mat och träning går som en dans”

Hej Bea! Ja, då var tredje veckan passerad. Jag skrivit upp allt jag ätit i veckan som var och tyckte inte det blev så mycket. Men jag har ju inte varit så hungrig heller. Jag har inte småätit, om man säger så. Det fungerar i varje fall bättre och bättre med alla måltiderna och mellanmålen. Om kvällen har jag kunnat bli lite sugen ibland,  när jag legat framför TV:n. Då har jag tagit nån nöt eller mandel. 
  Jag har försökt  ta något ur var och en av de tre näringsgrupperna du nämnde, alltså proteiner, kolhydrater och mycket grönsaker i olika former till lunchen och mindre till middagen. Jag äter också mycket frukt och har försökt göra en matsedel, men det blir lite si och så med den.

Eva Alm.Eva Alm.

När jag jobbar äter jag rätt sent, eftersom jag prioriterar träningen. Därför har det blivit lite klent med matplaneringen. Men har jag varit ledig har jag lagat mat. Matlådor som blivit över från middagen har jag tagit med till lunch dagen efter när jag jobbat. Men en sak jag bangat lite på är smörgåsen till frukostfikat på jobbet. Det har varit supersvårt att avstå från den, så där får jag sätta lite minus på mig själv.
  Jag har fortsatt med träningen som vanligt och kört lite mer på promenadtiden än du skrivit i häftet. Men det känns kanon! Jag kör vidare. Det här är ju superkul. Sen har jag inte druckit nån mjölk på hur länge som helst. I stället har jag druckit Soygert till frukost några morgnar och så blir det ju vatten till måltiderna.
  Vi kör vidare och tar en dag i taget.
  Ha det så gott!

Eva

Bea AhlperbyBeas kommentar:

”Akta dig för att köra på för mycket!”

Hej Eva! Vad jag blir imponerad över att du redan har så mycket energi! Jätteroligt att läsa, liksom att du trivs så bra med de val du gör nu.  Fortsätt med det. Men även om du upplever att det går lätt med träningen nu, var ländå lite observant så att du inte kör på för mycket och måste vila ikapp det.
  Undvik att sätta minus på dig själv. Våga nytt nästa dag i stället och se till att ha med alternativa mellanmål, så tror jag att suget efter bröd snart är borta.
  SÅ bra att du handlar och lagar maten och att det är bye bye med all fryst färdiglagad portions mat!
  Reflektera över vad som är värdefullt för dig i livet och vilka olika intentioner du har i olika sammanhang. Skriv gärna ner det, så kan vi titta närmare på det när jag hälsar på dig nästa onsdag.
  Nu är det dags att öka träningen lite och hitta en mer pulshöjande aktivitet som du tycker om.
  ”Kom ihåg gårdagen och dröm om morgondagen, men lev idag”
  Många varma kramar!

Bea