Nikolajs pappa är arkitekt, och ritar husen i förorten där de bor. Som fritänkande hippie sticker han ut från resten av befolkningen i de tillrättalagda radhusen. När Nikolajs mamma dör bryter pappan ihop och Nikolaj tar sin tillflykt i punken.
  Det känns som att regissören Jens Lien är inspirerad av Tillsammans och This is England men Revolt når inte samma nivåer som de två filmerna. En komisk berättelse om 70-talets progg och hippierörelser gjordes bättre i Tillsammans och skildringen av en pojke som förlorar en förälder och hittar tröst i en subkultur i This is England.

Revolt innehåller en del starka och roliga scener, men lyfter aldrig riktigt. Jens Lien vill berätta för många historier samtidigt och tappar på så sätt fokus från det i filmen som berör mest, nämligen faderns och sonens kamp med att bearbeta sorgen efter moderns död.