På fredag går Handels ut i strejk. I dag har Byggnads, Pappers, Fastighets och Målarna varslat om sympatiåtgärder. Måndag och tisdag den här veckan sammanträder Kommunals förbundsstyrelse.
  – Handels sak är vår sak, säger Lenita Granlund.

Hon har tidigare sagt att resultatet av Handels förhandlingar är avgörande för hur det kommer att gå för Kommunal och de andra facken i LO-samordningen. Den stora tvistefrågan är krontalspåslag,
jämställdhetspott och begränsning av visstidsanställningar.
  – Läget är bekymmersamt. Handels har varslat, snart bryter konflikten ut. Och det ser kärvt ut på flera områden. Vi har själva varslat om konflikt på både golf och trädgårdsanläggning. Och det är ju flera fackförbund som flaggar för att förhandlingarna går väldigt trögt. Läget är allvarligt och ser inte så positivt ut för dagen, säger Lenita Granlund.

Kommunal ska förhandla om ett 70-tal avtal i år. Som KA tidigare skrivit finns det ytterligare 16 avtal som gått ut och där förhandlingarna kärvar. Därför är det inte uteslutet att fler varsel blir aktuella.