Nyheter

Kommunal redo för nya varsel

2012-04-05
På två områden har Kommunal redan varslat om strejk. På golfbanor och trädgårdsanläggningar. Men det finns ytterligare 17 privata avtalsområden där de gamla avtalen gått ut och det kärvar även i dessa förhandlingar.
Läs mer

Höjda avgifter trots sänkt moms

2012-04-05
Ökad arbetslöshet bland restaurangarbetare gör att Hotell- och restaurangfacket höjer avgiften till a-kassan. Därmed har regeringens sänkning av restaurangmomsen inte gett önskat resultat.
Läs mer

KA Koll

Unga vinnare på sänkta avgifter

2012-04-05
Tjugotusen mer i pension, kanske mer. Det kan nya sänkta avgifter för tjänstepensionen ge dig som jobbar i kommun eller landsting. Unga är de största vinnarna på reglerna som tvingar pensionsbolagen att ta mindre betalt.
Läs mer

Korta kontrakt ger lägre pension

2012-04-05
Visstidare och timmisar riskerar att få luckor i sin tjänstepension. Vid korta anställningar behöver inte privata vårdbolag som exempelvis Attendo betala något. Och tjänar du för lite kan pengarna ätas upp av pensionsbolagens avgifter.
Läs mer

Kultur

Hallå där:
Göran Greider

2012-04-05
Hallå där Göran Greider, som har skrivit texten till en ny Lukaspassion som uruppförs i 12 olika kyrkor under påskhelgen.
Läs mer

KomiForm

Rapport 2: ”Vad kan man äta?”

2012-04-05
Familjen Alm har klarat av sin andra vecka. Här rapporterar de om sina framsteg och tankegångar. Coachen Bea Ahlperby svarar och peppar.
Läs mer