– Anställda inom golf och trädgårdsanläggning ska ha löneökningar i samma nivå som de fått i andra branscher. För att få arbetsgivaren SLA att inse allvaret i våra krav ser vi ingen annan utväg än att varsla om strejk. Vi kräver löneökningar på minst 860 kronor per månad för anställda inom golf- och trädgårdsanläggning, vilket är inom ramen för LO samordningen, säger Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund i ett pressmeddelande.

Kommunal har inte heller fått gehör för sina krav när det gäller villkoren för visstidsanställda och att få till en jämnare arbetstid över året. Konflikten träder i kraft den 16 april, om inte parterna når en överenskommelse innan dess.

Berörda arbetsplatser

• Kårsta golfklubb, Örebro
• Borås Golfklubb, Borås
• Falkenberg Golfklubb, Falkenberg
• Halmstad Golfklubb, Halmstad
• AB Kristianstads Golfbana i Åhus
• Borstahusen Golf AB, Landskrona
• Östra Göinge Golfklubb, Knislinge
• Kalmar Golf och Fritid AB
• Karlstad Golfklubb, Karlstad
• Ekerum Golf & Resort AB, Borgholm
• Svensk markservice
• Ostkustens trädgårdsservice AB, Kalmar