Nyheter

Strejkvarsel
från Kommunal

2012-04-02
Kommunal varslar om strejk för 550 anställda på golfbanor och trädgårdsanläggningsföretag. Orsaken är att förhandlingarna med Skogs- och lantarbetsgivareförbundet, SLA, har strandat.
Läs mer

Tuffare krav på vård av dementa

2012-04-02
Demenssjuka i boenden ska inte få lämnas ensamma på natten. Och de ska få äta, duscha och gå och lägga sig när de behöver, inte när personalen har tid. Det står i Socialstyrelsens nya, bindande regler som presenterades idag.
Reglerna väntas kosta mellan 4 och 13 miljarder kronor.
Läs mer

Tyska löner höjs med 6,3 procent

2012-04-02
Cirka två miljoner offentliganställda i Tyskland, bland annat förskolepersonal, har fått ett nytt avtal. Det tyska fackförbundet Verdi slöt i lördags kväll en uppgörelse med den tyska staten som innebär löneökningar på 6,3 procent på två år.
Läs mer

Hallå där:
Anders Ljungsten

2012-04-02
Hallå där, Anders Ljungsten, M-politiker i S-styrda Forshaga, som försöker driva arbetskläder i äldreomsorgen. Varför är arbetskläder en viktig fråga för dig?
Läs mer

Jamtli är fullt av kommunalare

2012-04-02
Vad har en djurskötare, en lokalvårdare, en fotograf och en attributmakare gemensamt? Förmodligen en massa saker. Bland annat är de alla kommunalare och jobbar på samma arbetsplats.
Läs mer

Arbetsliv

Uteblivna raster riskerar hälsan

2012-04-02
De som har störst behov av raster är ofta de som inte tar ut dem. Det kan leda till allt från busskrascher till utbrändhet.
Läs mer

Kultur

Peppar varandra genom musiken

2012-04-01
Cleo och Syster sol är rapparen och reggaesångaren som fann varandra i musiken. De gör låtar ihop, är bästa vänner och håller workshopar för att peppa unga tjejer.
— De här genrerna är så kraftfulla. Man ska känna sig självklar och känna att man äger, säger Cleo.
Läs mer

Radion berättar
om romernas liv

2012-03-31
Den 8 april infaller romernas internationella dag. Sveriges radio uppmärksammar det med en rad olika radioprogram — från barnprogram till dokumentärer och musik — med start söndag 1 april.
Läs mer

Filmrecensioner

Laxfiske i Jemen

2012-04-02
En dramakomedi i regi av Lasse Hallström med Ewan McGregor, Emily Blunt och Kristin Scott Thomas.
Läs mer

Slutstation: Frihet

2012-03-31
Turkisk dramakomedi i regi av Yusuf Pirhasan med bland andra Belçim Bilgin och Nihal Yalcin.
Läs mer