”Hallå, tror du vi vinner, eller? Glöm det.”
  Evas optimism delades inte av döttrarna Fredrika och Fanny. Men mamma hade anmält dem till tävlingen och nu var det bara att hoppas.
  – Här hade jag min stora chans att få ändan ur vagnen och börja röra på mig. Medan både Fredrika och Fanny har ryggproblem fast de bara är 20 och 17 år. De behöver stärka sina kroppar för framtiden!

Mor och döttrar Alm från byn Holmsta utanför Uppsala blev förstås stormande glada när de fick veta att de vunnit. Vid ankomsten till KA:s redaktion på startdagen är de dessutom spända av förväntan och nervositet. Vad ska hända? Vad förväntas av dem? Men de lugnas snabbt av sin coach Bea Ahlperby:
  – Jag ska hjälpa er att se era egna mönster och hitta er egen kraft till förändring. Då kan ni skapa vanor, som får er att må bra och förskonar er från framtida hälsoproblem.

Den här första dagen börjar annars i vanlig ordning med Beas kondistest på cykel och mätning av halten vatten, muskler och kroppsfett. Jo, här finns en del att förbättra. Sen väntar spinning i Kommunals gym.
  – Tufft. Första gången för mig, men jag kan absolut tänka mig att göra det igen, pustar Eva efter passet.
  Matprat följer under lunchen på kyckling i curry, biff, grönsaker och ris.
  – En näve vitt ris räcker. Då drar ni ner på snabba kolhydrater, som triggar blodsockret. Det i sin tur släpper lös det fettbildande insulinet, undervisar Bea.
  – Coca cola, då, måste vi avstå helt från det? undrar Fanny.
  – Det finns vatten i kranen, påpekar mamma Eva med ett leende.
  – Ja men, godis då? försöker Fanny igen.
  – Efter två veckor vill du nog inte längre ha någon mjölkchoklad. Då tycker du att den bara smakar socker, tröstar Bea och föreslår också naprapathjälp för Fannys onda rygg.

Till sist raskt iväg för utprovning av supersköna walking­skor. Nu ska här promeneras. Lycka till, säger vi på KA. Den första rapporten om hur det går för familjen publiceras här på sajten i morgon, fredag.