SVAR: Att så och odla upp nya plantor från liljor är både roligt och spännande. Men man får inte ha bråttom.
  Bästa tidpunkten för sådd är när fröna mognat i sina kapslar under hösten, men hinner man inte så första året går det utmärkt att spara fröna i kylskåpet till kommande år. De sås i en kruka med hälften såjord och resten grus. Först lägger man i jorden, sedan ett lager grus och sedan  fröna. Till sist fyller man upp till kanten med resten av gruset. Sedan ska fröna vila i sina krukor utomhus under ett täcke av löv eller nedgrävda i en kallbänk för att börja gro under kommande vår.
  När fröna grott får de små groddplantorna inte torka ut. Nu kommer tålamodet in, för man bör vänta två-tre år innan de små plantorna skolas om till större krukor. Sedan tar det ytterligare något år innan man får fram blombara plantor. Ett snabbare sätt att öka antalet plantor är genom att dela lökarna. Gräver man upp en planta och bryter av de små dotterlökar som bildats runt moderlöken och planterar ut, har man strax en mängd nya plantor!