Just nu är hon föräldraledig med Tilde sex månader. Men Cecilia Sandberg är bekymrad för framtiden. Innan Cecilia Sandberg fick barn tyckte hon inte att det var lika viktigt att veta om och när hon skulle jobba. Men redan nu funderar hon på hur det ska bli i höst när Tilde ska börja på dagis.
  – De vill ju ha ett schema en vecka i förväg om när hon ska vara på dagis. Det känns inte jättebra, säger Cecilia Sandberg.

Antalet timvikarier ökar i hela landet. Ett exempel är Skellefteå. Där har Kommunal noterat att andelen timvikarier ökat från 10 procent 2009 till nära 20 procent i fjol.
  Cecilia funderar också över om hon tappar LAS-dagar nu när hon är föräldraledig. Cecilia Sandberg har arbetat två år på Brogårdens äldreboende som vikarie. Ibland har hon fått sms om att hon ska jobba nästa dag, ibland har de ringt på morgonen och ibland har hon gått på schema.