41-åriga Eva är undersköterska på Akademiska sjukhuset i Uppsala och bor i byn Holmsta strax utanför staden. 20-åriga Fredrika har precis flyttat hemifrån och bor i ett hyresrum i Uppsala. Hon arbetar på bageri, medan lillasyster, 17-åriga Fanny, bor kvar hemma och går byggprogrammet på gymnasiet  i Uppsala.

Mamma Eva vill få ändan ur vagnen och äntligen börja röra på sig på allvar. Hon har försökt förr utan att lyckas, så den här chansen tänker hon inte sumpa:
  -Ja, det har ju mest handlat om soffan för min del, tyvärr. Jag behöver bli av med några kilon och drömmer om att känna mig starkare och piggare.
  Medan både Fredrika och Fanny har ryggbesvär, trots sin ungdom. Nu vill de få mer muskler och mindre mage. Bea ska hjälpa dem styra upp matvanorna och hitta en bra träningsform som de trivs med. –I KA 6 berättar vi mer om familjen Alm och Beas recept för att få dem i form.

I KA 12 presenterar vi slutresultatet efter 12 veckor. Läs också om Evas, Fredrikas och Fannys individuella kost- och träningsprogram och hur det går vecka för vecka på www.ka.se/iform.