Den privatanställde utredaren och vältränade irakveteranen Spero Lucas får uppdraget att hitta borttappade knarkpengar. Med sin egen hopsnickrade privatmoral och krigsstörda personlighet som något vinglig kompass tackar han ja och finner sig plötsligt indragen i en härva av hårda mäns hänsynslösa avrättningar.
  Det finns dock alltid plats för sex och kvinnor i hans liv i det Washington DC med omnejd han opererar i. Miljön, berättartempot, den intelligenta rösten bakom denna hårdkokta story med udd av samhällskritik håller läsaren fången, trots, eller tack vare hämnarhjältens märkliga karaktär.

Författaren medverkar även med avsnitt till hyllade teveserien The Wire. Och Washington DC är, precis som det  Baltimore där The Wire utspelar sig en stad full av droger och korruption. En hel del av markörerna i texten är också noteringar vilka varumärken de inblandade använder, från t-tröja till, bilar, ölmärken, skor … Först  tycker jag det är skumt, i synnerhet när en viss telefon dyker upp på var och varannan sida.
  Men samtidigt lever de skildrade personerna i en konsumtionskultur där pengar är alltings början, mål och slut och just varorna som kan köpas när man fått betalt för sitt jobb – leverans av varor –  är bekräftelsen på att man är något mer än en liten lort. Och där detta särskilda mått på lycka skapar glappet, det som man varken kan träna bort, droga bort eller tala om.  Att hjälten har en sådan, slumrande, sida är en förutsättning för att det hårdkokta paketet ska fungera, även på en läsare som mej.