Nyheter

Lagstiftning en väg att lyfta visstidares lön

2012-03-01
Visstidsanställda har lägre löner, enligt nästan hälften av de fackliga företrädarna i KA:s undersökning.
Om du får sjysta löneökningar som visstidsanställd kommunalare beror till stor del på var du bor och om avtalet eller lagen får styra.
Läs mer

Löneförhandling vid varje anställningstillfälle

2012-03-01
Kommunal på Södermalm i Stockholm förhandlar för alla vikarier, inklusive ”timmisar” varje år. Medan vikarierna i skånska Burlöv ska förhandla själva vid varje nytt anställningstillfälle.
Läs mer

Kommunen ber uskor om ursäkt

2012-03-01
Ett helt arbetslag tvångsförflyttades från ett sjukhem. Nu ber kommunen om ursäkt och betalar 80 000 vardera i skadestånd till de drabbade undersköterskorna.
Läs mer

Vision skissar på lag mot mobbning

2012-03-01
Den som mobbas på jobbet får inte tillräcklig hjälp av Arbetsmiljölagen och Diskrimineringslagen. Det anser Vision som arbetar med hur de ska kunna hjälpa fler drabbade. En väg kan vara kollektivavtal, en väg skulle kunna vara en ny lag.
Läs mer

Regeringen backar om sjukförsäkringen

2012-03-01
Först bad Ulf Kristersson om ursäkt. Nu backar han och regeringen om sjukförsäkringen. I dag torsdag lämnar de in en proposition som ska uppfylla riksdagsmajoritetens krav.
Läs mer

Liv & Hälsa

Spåra djuren som ett riktigt proffs

2012-03-01
Skogen står tyst och till synes tom, ändå känns det som om jag kan se bävern gnaga bark och en ung älg springa över isen. Djurens spår avslöjar vad som hände här för bara några timmar sedan, och det är inte så svårt att lära sig tyda dem.
Läs mer

Bokrecension

Kollaps

2012-03-01
Av David Jonstad (Ordfront)
Läs mer