Yo, tambien är ett klassiskt kärleksdrama om förbjuden kärlek. Det som skiljer filmen från andra i genren är att det inte är etniska eller kulturella skillnader som hindrar de älskande, utan att en av dem har Downs syndrom.

Daniel som har Downs syndrom börjar arbeta på socialkontoret i Sevilla efter avslutade universitetsstudier. Där förälskar han sig i arbetskamraten Laura. Historien kretsar kring Daniels längtan efter kärlek och acceptans, och Lauras kamp med sin egen och omgivningens inställning till relationen.

 

 

Pablo Pineda, som spelar Daniel, är den förste personen i Europa med Downs syndrom som avlagt universitetsexamen. I filmen är Daniel normalbegåvad, men möts av ständiga fördomar. Regissörerna lyckas närma sig ett känsligt ämne utan att skriva publiken på näsan. Om historien känns sannolik eller inte lämnas till tittaren.