Stefan Löfven presenterade i dag den laguppställning som ska möta alliansen i nästa val. Två tunga poster gick till kommunalare. Jennie Nilsson som tidigare varit vårdbiträde och fackligt aktiv i Kommunal valdes till gruppledare i Näringsutskottet. Emma Lennartsson lämnar posten som chefsekonom och utredningschef på Kommunal för att bli gruppsekreterare i riksdagen och Stabschef. Emma Lennartsson säger att det ska bli kul att börja med de nya uppdragen, samtidigt som det känns tråkigt att lämna Kommunal.
– Det var ett svårt beslut att tacka ja. Jag trivdes jättebra med jobbet och medarbetarna på Kommunal, säger hon.

Emma Lennartsson började som chefsekonom och utredningschef på Kommunal för drygt ett år sedan. Tidigare har hon varit chef för budgetenheten för S-kansliet i riksdagen. Hon har också varit planeringschef på finansdepartementet under S-regeringen.
Att vara stabschef innebär att Emma Lennartsson ska se till att arbetet i Stefan Löfvens stab fungerar. Som gruppsekreterare får hon en mer strategisk roll, och är med och påverkar hur socialdemokraterna utformar sin politik.  Hon hoppas att hon kan bidra till att förbättra situationen för kommunals medlemmar.
– Kommunalarna är jätteviktiga för socialdemokratin och för välfärden, säger hon.

Två personer som tillsats av Håkan Juholt får gå. Tommy Waidelich, ekonomisk talesperson ersätts av Magdalena Andersson, nu överdirektör på skatteverket. Gruppledaren Carina Moberg ersätts av Mikael Damberg, i dag skolpolitisk talesman.
– Jag har arbetat med både Magdalena och Mikael tidigare. Båda två är mycket kompetenta. Jag tycker det nya laget ser riktigt bra ut, säger Emma Lennartsson.

Nyvalda socialdemokrater

Magdalena Andersson blir ny ekonomisk-politisk talesperson, Emma Lennartsson blir ny gruppsekreterare i riksdagen, Mikael Damberg blir gruppledare i Riksdagen, Berit Högman blir vice gruppledare, Jennie Nilsson blir ny gruppledare i Näringsutskottet, Ibrahim Baylan blir gruppledare i Utbildningsutskottet, Fredrik Olovsson blir gruppledare i Finansutskottet, Fredrik Olovsson blir gruppledare i Finansutskottet, Leif Jakobsson blir gruppledare i Skatteutskottet.