Moderaterna vill avveckla vår gemensamma trygghet, det har vi förstått redan tidigare, men torsdagen den 17 februari 2012 bevisade socialförsäkringsminister Ulf Kristersson att man är villig att strunta i Sveriges grundlag också.
En majoritet i riksdagen har röstat för att återgå till tidigare gällande regler och stoppa utförsäkringarna men det struntar den moderata ministern fullständigt i. Detta är bara ytterligare ett bevis för att Moderaterna verkar för att bekämpa den sanna demokratin och endast kör sitt eget race. Det är sorgligt att Ulf Kristersson arbetar för att försämra för det svenska folket.
Demokratin är det finaste vi har i vårt land och ingen – minister eller inte – får eller ska missbruka detta genom att sätta sig över det svenska folket och dess vilja!

Till följd av försämringarna som gjorts i sjukförsäkringen har depressionerna ökat som följd av utförsäkringsbesked, stödet för rehabilitering har minskat, förtidspensioneringarna för ungdomar under 30 år har ökat och behovet av socialbidrag ökat.

Detta försvarar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson med att vägra att genomföra det beslut som togs av majoriteten i riksdagen. Det är inget annat än en stor skandal av Ulf Kristersson. En sådan person kan vi inte ha i Sveriges regering. Vi kräver han avgår och vi startar därför kampanjen ”Avgå Ulf Kristersson” på Facebook!
Vi har också startat en namninsamling för att kräva ministerns avgång.
Oavsett vad man anser är rätt i sjukförsäkringsfrågan har ingen rätt att gå emot en riksdagsmajoritet. Därför kräver vi Ulf Kristersson avgång!

Marcus Johansson, Höör Ordförande ”Solidarisk Trygghet”
Anders Hedlund,
Mörbylånga Vice ordförande ”Solidarisk Trygghet”