En märklig film. Spanarna på Hill Street mixas med fransk socialrealism och här och där ett lite musikalinslag. Men det är bra trots att slutet är högst brutalt.

Vi får följa en grupp poliser vid barnskyddsroteln, i Paris. De tar hand om allt från misstänkta pedofilibrott till uteliggare som inte klarar att ta hand om sina barn. De fungerar som en kombinerad polis och socialtjänst, framställs det som.

 

Till en början känns det som lite väl mycket polispropaganda med alla dessa helyllesnutar men efter hand vi lär känna dem krackelerar bilden. De blir människor och filmen är lika mycket en skildring av en hårt pressad arbetsgrupp och deras relationer som ett politiskt ställningstagande mot nedrustningen av social välfärd.

Tajt, närgånget, och mitt i all svärta en hel del humor. Men som sagt varning för slutet!