Om en månad tar pengarna slut för Grekland. För att bevilja nya lån kräver EU och Internationella valutafonden att Grekland fortsätter att stå under långivarnas förmynderskap. Och de skärper kraven för varje dag som går.
Ordföranden för Eurozonens finansministrar, Jean Claude Juncker från Luxemburg, tycker inte att Grekland fritt ska få använda pengarna i ett nytt lån. Lånet ska enligt honom placeras i ett konto som enbart får användas till att betala tillbaka skulden med ränta till de länder och andra som har lånat ut pengar till Grekland.

Hålen i statskassan får då grekerna försöka klara på egen hand. Dessutom kräver överförmyndarna att Grekland sänker löner och pensioner ytterligare samt lägger ner en ännu större del av offentlig verksamhet och service.
Nedskärningarna har hittills lett till att sjukhusen är så nedbemannade att de i princip endast klarar de mest akuta fallen för att rädda liv.
Arbetslösheten stiger och är nu 20 procent, bland ungdomar det dubbla. Om överförmyndarnas krav går igenom blir ytterligare 15 000 statligt anställda avskedade. För övriga ska minimilönerna sänkas med ytterligare 20–25 procent.
Butiker och småföretag tvingas slå igen för att grekerna inte har råd att handla.

Under tisdagen genomförde de två stora fackliga centralorganisationerna en 24–timmars generalstrejk och omkring 20 000 greker demonstrerade i Aten utanför parlamentet.
De strejkande fick stöd av Èuropafacket som menar att sparpaketen störtar Grekland in i en ännu djupare kris.
– Vi varnar alla de som sätter press på Grekland eller försvarar denna press: Löntagarna accepterar inte mer, säger generalsekreterare Bernadette Ségol i ett uttalande.