NYHETER

Sjöstedt (V) vill stoppa vinster i välfärden

2012-02-03
Hör riskkapitalbolag med kortsiktiga vinstmål verkligen hemma i välfärdssektorn? Det undrade Socialdemokraterna i den särskilda riskdagsdebatten om vinst i äldreomsorgen. Finansminister Anders Borg (M) försvarade vinsterna, och tycker det räcker med att stoppa möjligheterna till avancerade skatteupplägg.
Läs mer

Få utredningar som f-kassan gör leder till åtal

2012-02-03
Försäkringskassan gjorde 20 378 utredningar förra året där de misstänkte att någon med flit lämnat fel uppgifter. Bara var fjärde ledde till någon åtgärd. Ändå räckte det för att de skulle kräva tillbaka 282 miljoner kronor från sina försäkringstagare.
Läs mer

Kommunal vill göra det dyrare med delade turer

2012-02-03
I avtalskraven till Vårdföretagarna, som rör privatanställda personliga assistenter, kräver Kommunal att arbetsgivarna betalar ersättning för tid mellan arbetspassen vid så kallade delade turer. När det gäller löneökningar kräver Kommunal 860 kronor mer per månad.
Läs mer

Kommunal vill diskutera semesteravtal

2012-02-03
Efter Kommunalarbetarens artikel igår (2 februari 2012) öppnar Kommunal för att eventuellt godkänna lokala avtal där semestertillägg kan bytas mot fler semesterdagar.
Läs mer

”Jag förstår inte hur man kan vara antifeminist”

2012-02-03
Författaren Kristian Lundberg engagerar sig mot mäns våld mot kvinnor och barnfattigdom. Ett engagemang som väcker många mäns hat, medan kvinnor hör av sig och söker hans stöd.
Läs mer

KOLUMNEN

Vem stal vår trygghet?

2012-02-03
Det svenska statarsamhället avskaffades 1945. Det var början på en ny tid. Man upplevde systemet som helt orättfärdigt. Förändringen kom till stånd genom en enad front, där inte minst författare som Ivar-Lo Johansson kom att beskriva vanmakten och tröstlösheten i den här mycket speciella utsattheten.
Läs mer

HALLÅ DÄR

Hallå där: Agneta Grimby

2012-02-03
Agneta Grimby, äldreforskare och psykolog, som har fått en halv miljon kronor* för att undersöka hur vårdpersonal på akutmottagningar påverkas av att arbeta med döende och sörjande människor. Varför vill du undersöka det här?
Läs mer

FILM

En gång i Phuket

2012-02-03
Svensk romantisk komedi i regi av Staffan Lindeberg med bland andra Peter Magnusson, Susanne Thorsson och Jenny Skavlan.
Läs mer