NYHETER

Få gav extra lokalt — Kiruna undantag

2012-02-01
Kommunalarna i Kiruna fick 300 kronor mer än det centrala avtalet förra året. Men de tillhör verkligen undantagen. I fyra procent av de kommuner, som finns med i KA:s undersökning, gav arbetsgivarna mer än 30 kronor i snitt över avtalsnivån.
Läs mer

”Plånboken mådde bra”

2012-02-01
Mest i hela landet 2011. Det fick kommunalarna i Kiruna. 780 kronor i genomsnitt per medlem.
— Att vi fick mest visste jag inte. Men det är ju bra, säger undersköterskan Gunilla Fareby-Henriksson.
Läs mer

Europafacket gör tummen ner för europakten

2012-02-01
EU:s toppmöte om Europakten var ett misslyckande. Det krävs mer för att för att skapa jobb och tillväxt i Europa. Den salvan kommer från Europafacket som nästa vecka samlas i Köpenhamn för att diskutera fackliga strategier för att möta EU:s politik mot jobben och välfärden. Svenska LO ger dock Europakten sitt stöd.
Läs mer

Stockholms stad har dålig koll på privat äldreomsorg

2012-02-01
Stadsdelsnämnderna i Stockholms stad har inte tillräcklig kontroll över privata företag inom äldreomsorgen. Stadsrevisionen har undersökt tre stadsdelar och kommit fram till att nämnderna inte vet om de äldre får den omsorg och den rehabilitering som de har rätt till.
Läs mer

LO stöder återuppbyggt Utøya

2012-02-01
LO och dess medlemsförbund bidrar till återuppbyggnaden av norska SSU:s ungdomsgård Utøya. Sammanlagt skänker man 750 000 kronor.
Läs mer

Många missar anmäla hot och våld på jobbet

2012-02-01
Har du blivit misshandlad eller hotad på jobbet?
Anmäl det som arbetsskada.
Många missar ekonomisk ersättning för att händelsen aldrig anmäls.
Läs mer

HALLÅ DÄR

Hallå där: Ing-Marie Norrman Svensson

2012-02-01
Ing-Marie Norrman Svensson, uska i Hylte kommuns hemtjänst. När det gäller att ta hänsyn till hur omsorgstagarna själva vill ha det hamnar Hylte kommuns hemtjänst på första plats. Varför är just ni bäst i Sverige?
Läs mer

Liv tycker

Utan kamp blir slitjobben skitjobb

2012-02-01
Det finns inga skitjobb! Utropade företrädare för borgerligheten indignerat, när stadens nya S-oppositionsledare Karin Wanngård krävde riktiga jobb, inte skitjobb, åt unga. Hon fick sin första mediestorm och har sedan dess varit påfallande tyst.
Läs mer

DEBATT

Orättvis barnomsorg är ett lagbrott

2012-02-01
Stäm kommunen om du inte får barnomsorg på kvällar
och helger, uppmanar Sune Nygren, upphovsman till 3-3-systemet.
Läs mer

PÅ JOBBET

”Arbetskamraterna är guld värda”

2012-02-01
Aktivitetsledaren Pernilla Carlsson är så pass glad och positiv att det smittar av sig bland både boende och personal på äldreboendet i Österbybruk utanför Uppsala. Därför ville kollegorna överraska med KA-tårtan.
Läs mer

FILM

Mannen från Le Havre

2012-02-01
Franskt drama i regi av Aki Kaurismäki med bland andra André Wilms och Kati Outinen.
Läs mer

BERGLINS

Envar sin egen August

2012-02-01

Läs mer