– Vi sätter pensionärerna i fokus. Ska de ha duschning en gång i veckan eller städning var tredje vecka så säger vi inte ”Vi kommer på torsdagar”, utan frågar när det passar dem att vi kommer. Kan vi så ordnar vi så att det blir på den tiden de vill. Sen har vi ett jättebra samarbete med sjuksköterskor, rehab-personal  och sjukgymnasten.

Omsorgstagarna är nöjda med det ni gör på andra sätt också, ni hamnar på femte plats i landet när SKL (Sveriges kommuner och landsting) jämför hur nöjda omsorgstagarna är med all hemtjänst de får. Vad beror det på?
– Vi har riktigt roligt på jobbet. Vi har mycket diskussioner och pratar mycket om det som händer varje dag. Finns det problem så är det alltid någon som kommer på en lösning. Och vår chef är helt underbar hon lyssnar jättemycket på det vi säger. Sen tycker vi nog allihop att det här är det bästa jobb som finns och det kanske märks.

Hur ska ni fira?
– Vi ska få smörgåstårta och biobiljetter. Vikarierna också, de är inte att förglömma. Utan dem hade det aldrig blivit så bra. Vi ska fira när vi har arbetsplatsträff och då ska vi hjälpas åt att jobba både vikarier och fastanställda så att alla kan vara med.