NYHETER

Helena skadades på jobbet — får ingen ersättning

2012-01-30
I fem år har Helena Haatajas liv styrts av smärta.
Försäkringskassan har aldrig erkänt att skadan beror på en olycka.
Läs mer

Svårt att få arbetsskada godkänd

2012-01-30
Att få arbetsskador godkända om man jobbar inom vård och omsorg, det är inte bara svårt.
Det är nästan omöjligt.
Läs mer

LIV & HÄLSA

Varannan kvinna riskerar usel pension

2012-01-30
Kvinnors dåliga arbetsmiljö gör att de oftare än män är sjukskrivna, jobbar deltid och går i förtida pension. Det ger dålig ekonomi både för samhället och individen.
— 50 procent av Sveriges kvinnor kan få enbart garantipension i framtiden, sa Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg han presenterade en stor satsning på just kvinnors arbetsmiljö.
Läs mer

Sviktande golv minskar fot- och ryggproblem

2012-01-30
Nästan hälften av landets kvinnliga undersköterskor har enligt arbetsmiljöverket problem med höfter, ben och fötter. En av orsakerna till problemen är att de tillbringar stora delar av arbetstiden gående och stående på hårda golv.
Läs mer

Liv tycker

Filippa Reinfeldts demokratisyn oroar

2012-01-27
Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt (M) har ansvar för en budget med skattepengar som endast överträffas av den som maken, statsminister Fredrik Reinfeldt, håller i. Trots detta undviker hon systematiskt att tala med medier. Kritiker avfärdas som ”sura socialdemokrater”. En syn på samhällets spelregler som hotar demokratin.
Läs mer

DEBATT

Bra vård kräver stabila förhållanden

2012-01-30
Håkan Tenelius, Vårdföretagarna, skriver i KA (24 jan) att privatiserad och konkurrensutsatt vård och omsorg ger större makt åt patienter och personal. Det tyder på att han inte förstår hur privatiseringar av vård och omsorg går till, skriver Tore Lundström, statistiker och egen företagare, i en replik.
Läs mer

BOK

Iris

2012-01-30
Av Viktoria Myrén (Ordfront)
Läs mer