NYHETER

Många jobb för uskor i framtiden

2012-01-23
Undersköterska och vårdbiträde är framtidsyrken. Mer än 100 000 kommer att behöva rekryteras före 2020, visar en rapport från Sveriges Kommuner och Landsting. Men om arbetsgivarnas stora behov av ny personal i äldreomsorgen i praktiken ger bättre lön och villkor är oklart.
Läs mer

S-beslut om ledare på fredag

2012-01-23
Ännu har Socialdemokraterna inte beslutat hur deras kommande ordförande ska utses. Det framgick när partisekreteraren Carin Jämtin höll i en presskonferens på måndagseftermiddagen.
Läs mer

Önskan om snabb s-process

2012-01-23
Håkan Juholt är borta och nu letar Socialdemokraterna efter en ny partiledare. En process som bör ske snabbt enligt flera personer Kommunalarbetaren talat med.
Läs mer

Start för förhandlingar om nytt sotareavtal

2012-01-23
Begränsning av visstidsanställningar, rätt till friskvård och subventionerad lunch. Och löneökningar med minst 860 kronor per månad eller lägst 3,5 procent. Det kräver Kommunal när avtalskraven överlämnas till Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund.
Läs mer

Miljöpartister prioriterar kortare arbetstid

2012-01-23
Miljöpartiets rådslag om tid gav ett klart besked: kortare normalarbetstid i arbetstidslagen har högsta prioritet. Rätt till heltid och friår kommer strax därefter.
Läs mer

Liv tycker

Juholt hade mod, men inte tålamod

2012-01-22
Han kom från ingenstans och gav hopp om en socialdemokrati med både rättvisa och framtidstro. Men Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt kunde inte förmedla den trygghet han pratade så mycket om. Han passade varken in i sitt parti eller i mediaramen.
Läs mer

DEBATT

Vården blir bättre av mångfald

2012-01-23
Med all vård och omsorg i offentlig regi skulle anställda och patienter i ett slag förlora den makt det innebär att kunna välja, skriver Håkan Tenelius, Vårdföretagarna, i en replik.
Läs mer

PÅ JOBBET

Förskolebarnen blir friskare med Hyfs

2012-01-20
Vintern är här. Mysigt tycker vissa, sjukligt menar andra. För småbarnsföräldrar innebär det förkylningstider, en tid som aldrig tycks ta slut. Men det går att stoppa smittspridningen. På förskolan Bakgården i Göteborg har de lyckats.
Läs mer

LIV & HÄLSA

Andas rätt — slipp nackvärk

2012-01-20
Något så enkelt som att andas långsamt kan hjälpa mot värk i nacke och skuldror. Det visar en studie från högskolan i Gävle.
Läs mer

KULTUR

Kerstin Ekman får Ivar LO-priset

2012-01-23
Författaren Kerstin Ekman får Ivar Lo-Johanssons personliga pris 2012 för sin roman ”Grand final i skojarbranschen”.
Läs mer