En grupp kulturmänniskor samlas hemma hos Katinka för att fira hennes födelsedag. Snart dyker hennes bror upp och han har med sig en objuden gäst, programledaren Linda. Till en början tas hon emot med öppna armar, men desto mer Linda pratar, desto mer börjar gruppens sammanhållning att krackelera. Och hennes arbete på tv uppskattas inte av de andra. Det skär sig och relationerna ställs på sin spets. Festdeltagarna har åsikter om allt och alla och invecklingarna blir många.

 

 

Vi får under kalasets gång följa deras emotionella sammandrabbningar som varvas med fylla och glädje. Det krökas mycket och när spriten går in, går vettet ur. Det är en bra film med talangfulla skådespelare. Kul att skådespelarna inte är så kända för den breda publiken. Man kan misstänka att vi kommer att få se dessa skådespelare i fler filmer framöver.