NYHETER

Läkare vill hålla miljonvinst hemlig

2012-01-13
Läkarna som fick köpa vårdcentralen Serafen i Stockholm för knappt 700 000 kronor har kunnat hämta hem många miljoner till sina egna fickor. Och när de nyligen sålde till riskkapitalägda Capio krävde läkarna sekretess på köpesumman, som enligt Vänsterpartiet är mer än 20 miljoner. Nu ångrar de ansvariga politikerna att de inte såg riskerna med att några få skulle ta chansen att bli rika.
Läs mer

Tusentals väntas demonstrera mot Bildt

2012-01-13
Över 2 000 personer har hittills anmält att de kommer att demonstrera mot Carl Bildt, imorgon lördag.
— Jag tror att det kan skicka signaler till Bildt och Reinfeldt om att folket är missnöjda, säger initiativtagaren Damon Rasti.
Läs mer

Mögel på äldreboende besvärar personalen

2012-01-13
Personal på ett äldreboende i Östhammars kommun mår dåligt på grund av höga halter av mögel på jobbet. Ett par utrymmen har fått stänga, men symptomen finns kvar.
Läs mer

Fortsatt medlemstapp för Kommunal

2012-01-13
Kommunal fortsätter att tappa medlemmar och klarade inte målet för 2011 om att växa. Men positionen som Sveriges största kan fackförbundet behålla trots att Unionen går framåt, visar nya siffror.
Läs mer

IF Metall stämmer Volvo Powertrain

2012-01-13
IF Metall stämmer Volvo Powertrain. Hur Arbetsdomstolen dömer kan att påverka alla fackförbunds möjligheter att förhandla om hur inhyrd personal får användas. Antalet inhyrd personal från bemanningsföretag ökar i många branscher. Trots det är det ännu inte prövat hur förhandlingsskyldigheten ser ut.
Läs mer

Ny app ger senaste nytt om avtalsrörelsen

2012-01-13
LO lanserade i går torsdag en ny app till mobiltelefonen. Syftet är att ge de senaste nyheterna i avtalsrörelsen.
Läs mer

HALLÅ DÄR

Hallå där: Amir Nazari

2012-01-13
Amir Nazari, chef för gator och parker i Järfälla kommun, som bjuder alla cyklande invånare på fria dubbdäck.
Läs mer

DEBATT

Konkurrensen slår sönder vården

2012-01-13
Om skattefinansierad vård och omsorg ska kunna utvecklas effektivt bör den återtas till offentlig regi, skriver Tore Lundström, statistiker och egen företagare.
Läs mer

BOK

Fragment

2012-01-13
Marilyn Monroe (Norstedts)
Läs mer