KA har tidigare skrivit om de 95 kommunalare som förlorar jobbet när Stiftelsen Stora Sköndal lägger ned äldreboendet Skogsbyns gästhem i Sköndal i södra Stockholm. För många har det varit en oviss tid och i mellandagarna kom beskedet att personal som har arbetat mindre än 8,5 år på boendet blir av med jobbet.

En av dessa är undersköterskan Najia Zaitane. För henne har situationen blivit en mardröm, då hon också blir av med sin personalbostad. Nu måste hon inte bara skaffa ett nytt arbete, utan även någonstans att bo.
− Jag mår jättedåligt, säger hon.

Tillsammans med sin tolvårige son har Najia bott i en lägenhet på området i två års tid. Och det är främst sonen hon är orolig för. Eftersom det är svårt att hitta lägenhet i Sköndal kommer de förmodligen att vara tvungna att flytta till en annan plats, bort från hans vänner.
− Han går i skolan i närheten och spelar fotboll här i Sköndal så det är jättejobbigt för honom, säger Najia.

Utan släkt och familj i Sverige blir det ännu svårare. Najia har vänt sig till socialen, men de kan inte hjälpa henne med bostad så länge hon har ett jobb. Oron är stor och hon har haft svårt att sova på natten.
Efter nyår satte hon sig ned med direktorn för Stora Sköndal, Åsa Hallberg, och Kommunals skyddsombud, Cabir Aksu, för att diskutera situationen och efter det känns det bättre. Först trodde Najia att hon skulle behöva flytta när anställningen går ut, om sex månader, men nu blir det först om ett år vilket ger mer tid till att hitta en ny bostad.
− Jag hoppas att det löser sig på något sätt. Chefen kunde inte säga något än, men hon sa att jag inte ska vara orolig, säger Najia och tillägger:
− Hon verkade bry sig.

Åsa Hallgren beklagar att personalen som sägs upp inte kan bo kvar i bostäderna.
− Vi får inte enligt detaljplanen, det måste vara personalbostäder. Det hade verkligen varit enklast för oss att låta folk bo kvar, säger hon.