Vi träffar Linda Sundqvist, Michaela Mann och Michaela Holsteryd på Didaktus gymnasium i Liljeholmen i södra Stockholm. Den fjärde i gruppen, Marie Almstedt, kunde inte komma i dag.
De går tredje året på barn- och fritidsprogrammet, och då ska man göra ett projektarbete. Det kan bestå i nästan vad som helst, berättar de, man kan till exempel göra en bok eller en stol. Eller in insamling, då.

Först hade de tänkt hitta ett barnhem i till exempel Estland. Då hade de kunnat åka och lämna de insamlade sakerna själva, det hade varit roligt. Men barnhemmen i Estland svarade inte på mail.
Då kom de att tänka på Jacinta Njoroges barnhem. Linda Sundqvist och Michaela Mann är studerandemedlemmar i Kommunal, därför har de läst om barnhemmet i tidningen.
I januari ska de träffa Jacinta och lämna över allt de samlat in. Hur mycket det är vet de inte riktigt, eftersom de har stuvat in kartonger och kassar i olika förråd där det fanns lite plats ledig.

De berättar att det varit lätt att samla in saker. Det mesta har de fått från kompisar, och bekantas bekanta som hört talas om insamlingen. En uppmaning på Facebook gjorde också sitt till.
De har också samlat in pengar genom att sälja på loppis.
– Jag hade hela min källare full med gamla saker, säger Michaela Holsteryd.

ID: Michaela Holsteryd. Ålder: 19 år. Framtidsplaner: Vill jobba på förskola.

ID: Linda Sundqvist. Ålder: 18 år. Framtidsplaner: Vill bli polis.

ID: Michaela Mann. Ålder: 18 år. Framtidsplaner: Vill bli socionom och arbeta med omhändertagna barn.

Barnhemmet

Barnhemmet Phyllis Memorial Childrens Home i Kenya startades år 2000 av vårdbiträdet Jacinta Njoroge från Stockholm. Kommunalarbetaren har följt genom åren skrivit om barnhemmet många gånger.
Idag bor drygt 70 barn där. Barnhemmet drivs helt och hållet med frivilliga bidrag, från privatpersoner, företag och organisationer, bland annat Kommunal.