Nu är julen här. När jag skriver ett kallt Sverige tänker jag inte på vädret, utan på den politik som skapar ångest och förtvivlan hos många medmänniskor.
Jag skulle vilja tända ett ljus för alla som fryser av alliansens politik och det klassamhälle som skapats. Och för er som inte finns i alliansens värld, ni ska veta att ni finns för många av oss som brinner för ett rättvist samhälle som bygger på solidaritet och allas lika värde.

Jag undrar hur Borg, Reinfeldt, Lööv, Hägglund och Björklund kan fira en fin jul med många paket till sina nära och kära, sitta vid julbord med många olika sillsorter. De får nog inget sms om att de kan få en timmes jobb med dåliga villkor på julafton.
Tror ni de tänder ett ljus och tänker på alla som har fått det riktigt svårt under deras tid vid makten, att de tänker på alla utförsäkrade, sjukskrivna, arbetslösa, fattiga, alla barn som inte får en sån där jul som vi alla drömmer om?

Tänkte de på allt detta när de lade pengar på att sänka momsskatten för restaurangbranschen, eller när de låter riskkapitalbolagens pengar försvinna ut från vårt land? När de ägnar stor del av sina argument kring bidragsfusket på 4 miljarder, samtidigt som den ekonomiska brottsligheten kostar oss 150 miljarder kr om året.

Nej, jag tänder 1000 juleljus för alla som inte får ta del av allt det där goda och fina som alliansens ledare kan göra under julen.
Vi får inte ge upp hoppet, vi måste hålla lågan vid liv, fortsätta arbeta för ett samhälle där alla har lika stort värde.  
God jul!

Johan Karlsson,
elevassistent och förtroendevald i Karlskoga