NYHETER

Hemtjänstföretag använde falska fakturor

2011-12-22
Ett hemtjänstföretag i Nacka har i flera år använt sig av falska fakturor för att kunna betala ut svarta löner. Mer än 1,6 miljoner har undanhållits, enligt Skatteverket. På kommunen är man inte ens säker på vilka som egentligen skött om de äldre, och nu har avtalet hävts.
Läs mer

Rökning hos brukare måste stoppas

2011-12-22
Arbetsmiljöverket kräver nu att Nora kommun gör något åt problemet med rökning i bostaden hos två brukare. Har inte arbetsmiljön blivit bättre inom ett halvår måste kommunen betala böter.
Läs mer

Korruptionsenhet utreder avknoppningar

2011-12-22
Några av den borgerliga majoritetens avknoppningar i Stockholms stad, bland annat den som gjordes av hemtjänsten i Vantör 2007 ska nu granskas av Riksenheten mot korruption.
— Förundersökningen är inledd, säger chefsåklagare Alf Johansson.
Läs mer

Dyrare tobak men billigare restaurangbesök

2011-12-22
Höjd skatt på tobak, bensin och el. Men billigare restaurangbesök. Det är några av de nya lagar som införs när det blir nytt år 2012.
Läs mer

LIVS LEDARE

Skamligt svek mot visstidarna

2011-12-22
De är över hundratusen i vård, skola och omsorg. Med samma arbetsuppgifter, samma ansvar, men med mycket sämre ekonomisk trygghet. Det handlar om vikarier och timmisar.
Läs mer

DEBATT

Nätet utmanar tidningarna

2011-12-22
Vi behöver ett fackligt mediehus med kraft att utmana den borgerliga dominansen i svensk media, skriver Anders Bergström, förbundskassör i Kommunal och ordförande i LO:s medieutredning.
Läs mer

Första steget är att engagera sig

2011-12-22
Jag förstår inte upprördheten hos signaturen ”Okända medlemmar” som ställer frågan ”Vad gör Kommunal för oss?” Var och en som inte är nöjd med vårt avtal kan skriva en motion. Vi har inte sämre lön än en undersköterska!
Läs mer

40-talisterna kräver gott liv på ålderns höst

2011-12-22
De utförare och företag som inte kan leva upp till de äldres krav kommer med stor sannolikhet inte att klara sig i framtiden, skriver nio politiker och företagare engagerade inom äldreomsorgen.
Läs mer

KOLUMNEN

Striden om tiden går vidare

2011-12-21
Striden om tiden har alltid varit en betydelsefull del av kampen om löner och villkor på arbetsmarknaden. I fackföreningsrörelsens ungdom handlade den om att begränsa veckoarbetstiden, tilltvinga sig rätten till semester, skapa regler för övertidsuttag och så vidare.
Läs mer

MAT

Julmat med smaker av 2000-tal

2011-12-22
Julen har i snart tusen år varit en helg som firats med mycket mat. Här får du tips på några nya rätter att ställa på julbordet.
Läs mer

FILM

The Stig-Helmer story

2011-12-22
Svensk komedi i regi av Lasse Åberg med bland andra Lasse Åberg, Jon Skolmen och Tobias Jacobsson.
Läs mer

BOK

Min kamp 2

2011-12-22
Av Karl-Ove Knausgård (Pocketförlaget)
Läs mer