NYHETER

Caremas ägare lovar skatta i Sverige

2011-12-13
Vinsten i det hårt kritiserade vårdföretaget Carema Care ska nu beskattas i Sverige. Löftet kommer från riskkapitalbolagen som äger bolaget efter avslöjanden om vanvård på flera äldreboenden.
Läs mer

Manifestation mot Attendo

2011-12-13
Nej till Attendo. Det är budskapet som ska framföras under en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm på torsdag. Målet är att stoppa en upphandling som ger Attendo rätt att ta över ett äldreboende på Södermalm.
Läs mer

Arbetstidsfrågan ska lösas på 9 månader

2011-12-12
25 EU-länder bland annat Sverige, bryter mot EU:s arbetstidsdirektiv om jourtid. Och i 23 av de 27 länderna utnyttjar arbetsgivarna möjligheten att kringgå reglerna om maximal veckoarbetstid.
Nu uppmanas fack och arbetsgivare på Europanivå att lösa problemen med EU:s arbetstidsdirektiv.
Läs mer

”De har mobbat ut personal som inte passar in”

2011-12-09
De fick inte vara med i facket, de kände sig kränkta och de var tvungna att arbeta när de var sjuka. Tidigare anställda berättar om deras tid på Hagakliniken i Göteborg, vars avtal nu sagts upp med Västra Götalandsregionen. Chefen för kliniken menar att det är lögner som spridits av en tidigare anställd.
Läs mer

Kampanj ska uppmärksamma nattarbetare

2011-12-09
Nästa vecka börjar Kommunals nattkampanj i Stockholm, Malmö och Umeå. Syftet är att nå ut till nattarbetare, både för att värva nya medlemmar men också för att prata med de som redan är Kommunalare.
Läs mer

DEBATT

Bussförarna glöms bort

2011-12-13
Kommunal engagerar sig inte för bussförarnas arbetssituation och Kommunalarbetaren skriver nästan inget om oss, skriver Cate Fredén, bussförare. Hon får svar av KA:s chefredaktör.
Läs mer

BOK

Apan fin

2011-12-08
av Anna-Clara Tidholm (0-3 år, Alfabeta)
Läs mer