I seriens form berättas här om systrarna Elsa och Fredrike, deras elaka fosterföräldrar och ett spökhus inne i skogen där något hungrigt finns, som vill sluka dem. Storasyster blir bergtagen av en ond kraft, och lillasyster blir vettskrämd. I hungerhuset möter de även den döda mamman.

Det är en berättelse om barndomens utelämnande åt en omvärld svår att kontrollera, tecknad i strama tvåfärgsrutor. Det är en vuxen återblick i en värld utan nåd,  i avsaknad av verklig försoning. Här visas  skickligt många starka känslor av skräck, vrede och övergivenhet. Det är en bok att analysera.
Skickligt berättat, grafiskt starka bilder, men spökhistorien är lite för svart för att klicka hos mig.

Fotnot: Hungerhuset  har även givits ut i Frankrike. La maison de la faim, som boken heter på franska, är översatt av Lena Grumbach och ges ut av L’An 2 som är en del av det stora franska förlaget Actes Sud.