– Den gäller neddragningar inom omsorgen. Det ska sparas på personal. 4,5 procent av budgeten ska sparas inom varje område, till exempel särskilt boende och hemtjänst. Vi har gjort konsekvensbeskrivningar av detta och det är personalen som drabbas. Som det ser ut nu blir det ingen som får gå men det blir fler helger och fler delade turer. Det är redan slimmat nu så det räcker.

Hur ska manifestationen gå till?
– Vi ska gå ett fackeltåg från Södermalmstorg till Stora torget i Gävle. Sedan kommer vi eventuellt ha några som talar på torget. Vi har också fått med oss Vision och Vårdförbundet, deras medlemmar drabbas också, och organisationer som PRO har hängt på.

Hur tror ni uppslutningen blir?
– Som det låter så verkar det bli stort, vi har fått mycket gehör för det här. Vi samlar namnlistor nu och där är det fulltecknat, det är några hundra och kanske mer än så på bara en vecka som har skrivit på.

Hur är engagemanget bland anhöriga?
– Vi får samtal och det är många som vill vara med i tåget. Nästan alla är berörda av det här och därför skriver de på våra listor.

Manifestationen startar klockan 17 på Södermalmstorg i Gävle torsdagen den åttonde december.