Atafeh och Shireen är två tonårstjejer i Iran som utforskar Teherans förbjudna undergroundkultur och sina sexualiteter. De är förbannade på landets regler och på att inte få leva som de vill. De smyger med sin kärleksrelation, liftar med okända killar och går ut och dansar på hemliga klubbar. Hela tiden finns hotet i bakgrunden, att det här blir ingen lyckosam historia.

Filmen ger en god bild av hur det är att vara ung kvinna i Iran. När familjen åker till stranden är det bara männen som badar. Tjejerna utsätts för sexuella trakasserier av både sedlighetspoliser och vanliga män. Hur fri man är beror på hur ”snäll” mannen är som bestämmer över en, som ogift är det pappan och som gift är det maken. Trots att Atafeh på många sätt lever ett helt annat liv är det lätt att relatera till henne, när hon förbannad och sårad kör bil, röker och lyssnar på feministiska bandet Le Tigre.

För oss i Sverige ter de långa intima scenerna mellan tjejerna sig mycket oskyldiga, men för en iransk-amerikansk regissör är det ett klart mer kontroversiellt drag.