NYHETER

Dubbelt så mycket att göra

2011-11-25
Åren går och antalet anställda består. Så skulle man kunna sammanfatta läget på Ekerö ambulansstation väster om Stockholm. Samtidigt har antalet uppdrag mer än fördubblats.
— Man springer fortare. Jag tycker det är för jävligt, säger Tomas Buxbaum, Kommunals arbetsplatsombud.
Läs mer

Migrationsverket skärper reglerna för arbetstillstånd

2011-11-25
Migrationsverket skärper reglerna för arbetstillstånd inom bärplockning, lantbruk, städning och andra branscher. Syftet är att förhindra att människor utnyttjas på svensk arbetsmarknad.
Läs mer

Kollektivavtalet är värt
80 000 kronor

2011-11-25
Att TCO har värderat kollektivavtalet till 80 000 kronor är rimligt. Konsumentombudsmannen har beslutat att avsluta sin granskning av kampanjen Facket förändras.nu, skriver TCO-Tidningen.
Läs mer

Kvinnovåldet ökar

2011-11-25
Mäns våld mot kvinnor ökar. En av de grupper som ökat antalet anmälningar är kvinnor som blivit utsatta för våld i arbetslivet.
Läs mer

Storsatsning på samverkan i Gällivare

2011-11-25
I tolv år har Gällivare kommun saknat ett lokalt samverkansavtal med fackförbunden. Efter två och ett halvt års förarbete och utbildning av alla anställda i avtalet är kommunen från årsskiftet redo att samverka på nytt.
Läs mer

DEBATT

Privatanställda mer nöjda — men mindre motiverade

2011-11-25
De anställda i privat driven vård och omsorg är mer nöjda än de som arbetar i kommuner och landsting på en rad väsentliga områden, skriver Katarina Storm Åsell, näringspolitisk expert på Vårdföretagarna.
Läs mer