NYHETER

Så maxar du din föräldrapenning

2011-11-24
Hoppar du mellan vikariat och glömmer att anmäla dig på Arbetsförmedlingen någon dag däremellan? Då finns risk att du sänkt din föräldrapenning. KA hjälper dig se till att barnledigheten inte blir en fattig historia.
Läs mer

Josefin får full föräldrapenning

2011-11-24
När barnskötaren Josefin Österman blev gravid hade hon i många år varvat anställning med arbetslöshet på somrarna. Men från Försäkringskassan fick hon ett positivt besked.
— Jag får full föräldrapenning och det är jätteskönt.
Läs mer

Semester kan försämra din föräldralön

2011-11-24
Ta inte semester när du är föräldraledig! Det kan leda till att du går miste om tusenlappar i extra föräldrapenning från din arbetsgivare.
– Jag upptäckte det när en kompis berättade att hon fått mer än jag, säger Marlena Muraszko.
Läs mer

Rosa — barnsligt, kvinnligt och vulgärt

2011-11-24
En kvinna med för mycket rosa är barnslig och har dålig smak. En rosa skjorta på en man visar istället på god ekonomi och mod. Fanny Ambjörnsson har skrivit en bok om den farliga färgen.
Läs mer

Hallå där: Johanna Lindell!

2011-11-24
Johanna Lindell, chef för Arena Skolinformation, som varit med och tagit fram information om arbetslivet till gymnasieelever.
Läs mer

DEBATT

Enkäter säger inget om kvalitet

2011-11-24
Det är i äldreomsorgens vardag, i de nära relationerna mellan personal och boende, som det går att få kunskap om verksamheten är bra eller mindre bra, skriver Björn Ericson, folkbildare och författare i Borlänge.
Läs mer

FILM

Oslo 31 augusti

2011-11-24
Norskt drama i regi av Joachim Trier med bland andra Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Johanne Kjellevik Ledang och Tone Beate Mostraum.
Läs mer

BOK

De sista tanterna

2011-11-24
av Fatima Bremmer och Magnus Wennman (Forum)
Läs mer