I det pryda viktorianska England, år 1880, börjar den unge doktorn Mortimer Granville att arbeta hos Doktor Dalrymple, vars specialité är att bota kvinnosjukdomen hysteria. För att bota patienterna erbjuder han en intim hjälpande hand. Granville börjar praktisera metoden på läkarmottagningen och han blir snart mycket framgångsrik på jobbet, men i längden blir arbetet tröttsamt. 

För att minska arbetsbelastningen uppfinner Granville tillsammans med sin excentriske vän, miljonären Edmund, världens förste vibrator som blir en stor succé. Han förälskar sig också i Dalrymples rebelliska dotter och snart är förvecklingarna i full fart.

Hysteria är en rolig och en annorlunda kostymfilm som framkallar många skratt. Filmen är välgjord och bland skådespelarna återfinns flera meriterade och kända namn.