NYHETER

Privatiserar trots Caremaskandaler

2011-11-21
Bara nån vecka efter att två fall av allvarliga missförhållanden i privat äldreomsorg avslöjats i skånska Lomma, går kommunledningen ut med beskedet att privatisera all äldreomsorg.
Från 2013 ska även det sista kommunala äldreboendet i Lomma drivas i privat regi.
Läs mer

Sabuni: ”Lagen är väldigt tydlig”

2011-11-21
Det räcker inte att vara förälder för att bli dagbarnvårdare, sa förskoleminister Nyamko Sabuni förra hösten, och regeringen skärpte lagen om pedagogisk omsorg. Men kommunerna ställer fortfarande olika krav på privata dagbarnvårdare.
Läs mer

Kommunal kritiserar Norabostäder

2011-11-21
Arbetsmiljön på Norabostäder är outhärdlig. Det hävdar en konsultrapport. Politiker och bolagsstyrelse får svidande kritik.
Läs mer

P-vakter får larm

2011-11-21
Efter flera brutala misshandelsfall har nu parkeringsvakterna i Boden utrustats med överfallslarm.
— Bara i Skåne är det ett så här tufft klimat, ingen annanstans, säger p-vakternas chef Ysanne Samuelsson till Norrländska Socialdemokraten.
Läs mer

Kommunal anlitar rättsskydd mer än andra

2011-11-21
Möjligheten att få rättshjälp kan bero på vilket fack man är med i. När det gäller indragen sjukpenning är Kommunal generösare än exempelvis IF Metall, skriver LO-tidningen.
Läs mer

HRF öppnar för papperslösa

2011-11-21
Hotell- och restaurangfacket öppnar för papperslösa att bli medlemmar. Beslutet fattades på förbundets kongress — mot förbundsstyrelsens vilja.
Läs mer

HALLÅ DÄR!

Hallå där: Johan Olsson!

2011-11-21
Johan Olsson, undersköterska och ordförande för Föreningen Gayundersköterskorna som på torsdag den 24 november bjuder in vårdpersonal och studenter till en föreläsning om hbt – och diskrimineringsfrågor med polisen och läkare. Vilka frågor kommer ni att ta upp?
Läs mer

FILM

The Future

2011-11-21
Amerikansk dramakomedi i regi av Miranda July med bland andra Miranda July och Hamish Linklater.
Läs mer