Utanför står en av många studentgrupper med ett informationsbord. Fackföreningen för bemanningsanställda gruvarbetare delar ut ett flygblad utanför, till stöd for studenterna och med kravet på förstatligande av hela kopparindustrin för att betala reformen.
Ariel berättar om hur studenterna haft massmobiliseringar från söder till norr, och att det inte finns några planer att sluta protesterna innan man fått igenom sina krav.

Han berättar om hur studentfederationen hyrde bussar från Santiago för att studenter och arbetare skulle kunna delta i demonstrationerna i Valparaíso den 9 november vid parlamentskongressen när utbildningssektorns budget för 2012 skulle debatteras.
Han berättar om hur polisen är otroligt repressiv, en kvarleva från diktaturen, att många poliser njuter av att spöa upp studenter och att en student dödats.