– Det är jätteroligt och spännande med en ny utmaning.

Vad är det för utmaningar du ser i din nya tjänst?
– Det ska bli kul att fortsätta göra en intressant och aktuell medlemstidning då jag tycker att den är väldigt bra och att redaktionen gör ett fantastiskt arbete. Min förhoppning är att också lyfta ut Hotellrevyn till en mer opinionsbildande roll, som facktidning vill man kunna påverka det allmänna samtalet.

Har du några planer redan nu på hur du ska göra det?
– Jag vill först lära känna läsarna, mina nya arbetskamrater och tidningen bättre innan jag planerar några förändringar .

Har du tidigare arbetat inom hotell- och restaurangbranschen?
– Jag har framförallt jobbat inom äldrevården. Men för många år sedan arbetade jag tre månader på en lunchrestaurang där jag blev lurad på min lön.

Då har du inte varit med i Hotell- och restaurangfacket?
– Nej, jag har varit kommunalare.

Tidigare har du arbetat på Kommunalarbetaren, vad tar du med dig från den tiden?
– Det var en väldigt bra erfarenhet och jag lärde mig mycket av att jobba på en medlemstidning. Fackfrågor och arbetsmarknadsfrågor har alltid legat mig nära till hjärtat och det var just därför jag då sökte mig till Kommunalarbetaren. Sedan är det också många fackliga grundfrågor som förenar Kommunal, Hotell- och restaurangfacket och även andra fack.

Nu kommer du från tjänsten som chefredaktör på samhällstidskriften Arena. Vilken nytta har du av det i ditt nya jobb?
– Jag har ju varit redaktör där och jobbat länge med samhällsviktiga frågor. I och med det befinner jag mig i det samhällspolitiska samtalet och min opinionsbildande roll är något jag tänker att jag ska fortsätta med även på Hotellrevyn.