Den gamle simmästaren Adam, eller Champ, har arbetat större delen av sitt liv som poolmästare på ett lyxhotell i Tchads huvudstad N’Djamena. Hemma lever han ett lugnt liv med sin fru och vuxne son. Men när Adam nu kommit upp i 50-årsåldern får hotellet nya ägare och sonen tar då över det jobb som betyder allt för honom. Samtidigt blir striderna i det krigshärjade landet allt mer intensiva och rebellgrupperna närmar sig. Plötsligt har hela Adams tillvaro vänts upp och ned.

Filmen ger en intressant inblick i det vardagsliv som pågår samtidigt som oroligheterna kryper allt närmare. Hela tiden flyter den på i ett lugnt och stillsamt tempo där känslor inte behöver skrikas ut, vilket man skulle kunna tro av titeln. Det är en historia som överraskar och fängslar.

Skådespelet av Youssouf Djaoro (Adam) är suveränt, vilket tyvärr inte kan sägas om hela ensemblen. Och ibland känns det som att berättelsen skulle kunna gå djupare under ytan, som att det finns mer att utveckla. Kanske hade regissören Mahamat-Saleh Haroun behövt göra filmen lite längre för att kunna få till det där lilla extra.