Det borde därför inte överaska någon att mannen som äger nästan allt, också äger en 700 miljoner så när av Carema.

Caremaskandalen har fått Stockholms stad att säga upp avtalet med Carema vid Koppargården. Men det räcker inte. Vi ser inte alla felaktigheter på de andra vårdbolagen i dagstidningen varje dag, men det betyder inte att inte andra riskkapitalbolag som Attendo gör precis samma sak, men är bättre på att mörka.

Vidare betyder inte Caremagate skandalen att kommunal äldrevård är perfekt. Tvärt om har äldreomsorgen blivit allt mer tilltufsad år efter år i två årtionden. Sjukskrivningarna inom äldreomsorgen i Stockholm är skyhöga samtidigt som nya besparingar planeras och biståndsbedömningen drar åt tummskruvarna ytterligare ett varv.
Det som behövs är en transparent, demokratisk och allmän gemensam vård och omsorg, som måste få kosta. Då finns det inte plats för despoter, mutor eller riskkapitalbolag.