NYHETER

Brandman utan jobb får 100000

2011-11-10
Brandmannen Simon Wallmark gick till rättegång när han inte fick vikariatet på Södertörns brandförsvar. Brandförsvaret ville prioritera kvinnor och människor med annan etnisk bakgrund.
Nu har arbetsgivaren och Wallmark gått med på en förlikning som ger brandmannen 100 000 kronor.
Läs mer

Anhöriga kritiska till demensbemanning

2011-11-10
Det finns inte tillräckligt med personal för att de gamla ska få den vård de behöver. Det anser hälften av de nära 2000 anhöriga som svarat på Socialstyrelsens webbenkät. Och de anställda håller med. Många tycker inte heller att de anställda har den kunskap som krävs.
Läs mer

Neddragningar drabbar barnen

2011-11-10
Antalet barn som far illa på förskolorna är mycket högt. Enligt en granskning som TV4 har gjort, skadades 19 000 barn från åren 2008 till 2010.
— Ökningen är alarmerande, säger Kommunals ombudsman Tom Jansson.
Han säger också att ett skäl är de ständiga neddragningarna på förskolorna.
Läs mer

VECKANS BLOGGARE: BILBO GÖRANSSON

Tur i oturen

2011-11-10
Kära Kommunalare och sympatisörer med den fackliga rörelsen!
Igår hade jag tur i oturen. Jag tog ett par tåg för att komma till universitetsområdet för att se vad som var i rörelse bland studenterna. Jag hade hört att Juridiska fakulteten ockuperat en av universitetsbyggnaderna i protest mot att polisen gjort ett våldsamt ingripande där. Det visade sig attt just den fakulteten jag letade efter inte alls ligger på Universitetsområdet, utan ungefär tre kvarter från där jag bor 🙂
Läs mer

Vi har mycket att lära oss

2011-11-10
Häromdagen höll jag en liten föreläsning inför en grupp vänsteraktivister som jobbar inom fackföreningsrörelsen. Det var vänsterkollektivet LSR (Frihet, Socialism och Revolution) som bjöd in mig för några dagar sedan efter att jag träffat två av deras medlemmar, som deltar som volontärer och rösträknare i Sanitetsfackets andra valomgång.
Läs mer

MER FRÅN TIDNINGEN

Vidyamala har lärt sig leva med smärtan

2011-11-10
Hon har ont varje vaken minut. I många år dominerade smärtan hennes liv och gjorde henne trött och förtvivlad. Nu har Vidyamala Burch lärt sig att leva ett bra liv med smärtan. Hennes metod baseras på mindfulness och sprids nu över världen.
Läs mer

Fatemeh stressar mindre

2011-11-10
I Enköpings hemtjänst fick cirka hundra personer gå en kurs i Breathworks-metoden. Fatemeh Khani är en av dem. Kursen gav ett stort lugn, som också påverkar de gamla hon jobbar med.
Läs mer

BOK

Om världen var en äppelpaj

2011-11-10
av Lennart Hellsing och Arthur Rackham (Nisses böcker)
Läs mer

TÄVLA & VINN!

Vinn biljetter till I Don´t Know How She Does It!

2011-10-27
KA har tio biljetter till filmen I Don´t Know How She Does It som vi lottar ut till fem vinnare.
Läs mer