Totalt har 27 personer anmält sig. 26 kvinnor och en man. Det var 17 av dessa, glada och trötta medresenärer jag mötte upp på Arlanda i torsdags. Förväntningarna hängde i luften. När personalen meddelade att Grekerna återigen hade strejkat som skullekomma att innebära att vi skulle bli några timmar sena, släppte mycket av förväntningarna och gruppen landade i nuet. 
”Vi kommer iväg när vi kommer iväg”, var det gemensamma samtalsämnet.

Väl på plats, 5 timmar försenade, mötte ett varmt Kreta upp. Mörkt ute och det vara bara att krypa ner i de fina rummen när vi nådde vårt Hotell i Makrigialos. Vi från Stockholm upplevde ändå en skonsam resa som fick vänta under dagtid mot Malmögänget som med sin försening reste hela natten och var på plats kl 7 på morgonen. Trots detta klev några upp för vår gemensamma samling kl 10 där vi berättade om våra intentioner med veckan och lite om de aktiviteter som ska ta oss mot vårt mål. Några medresenärer hade också tidigare landat från Göteborg.

Samling på Kreta.

Peel, feel och fej var en av de första aktivisterna. Det sägs att vi måste rensa för att kunna ta in något nytt. Detsamma när det gäller kroppen. Döda hud celler måste bort för att få tillgång till ny, fräsch hud med härlig lyster. Så ner på stranden med hela gänget, Skrubba kroppen, ansiktet och händerna. Vilken ren, mjuk baby hud som kom fram.
– Meine händer känns som en lein babyrompe, sa en av gotlänningarna när vi var klara. ?

Händer

Att vara sin egen vinnare var första dagens tema. Det är för mig en metafor för att jag har det liv som jag vill ha utifrån de förutsättningar jag skapar och utifrån en helhet i mig själv och med omvärlden. Genom att hitta sin innersta drivkraft och genomföra det jag behöver för att uppnå mina drömmar, mål och syften, det är att vara en vinnare för mig. Oavsett vilken nivå det gäller.
Är det OS guld jag vill sträva mot och ha glädje på vägen dit, då är jag en vinnare om jag når det. Om det handlar om att få arbeta med det jag brinner allra mest för och njuta av mina barn, så är det också att vara en vinnare i mitt eget liv. Frågan är vad det är jag vill, vad jag strävar mot och vad det gör för mig? Vad får jag för tillstånd i det jag är i och det jag har omkring mig.
Detta tema har väckt många intressanta diskussioner och samtalsämnen som också lett till att flera i gruppen har börjat hitta egna inre drivkrafter, börjat tro på sitt eget liv igen och framförallt njuter av livet så som det är och lever idag.
Stranden på Kreta.
Tillsammans med min kollega Anna har påfyllnaden av massa kunskap matats till deltagarna när det gäller hur vår mat påverkar vår kemi och därmed vår helhet för kroppen. Flera nya tillståndsförändringar har skett och lusten till livet kommer smygande som ett litet spöke, vare sig de vill eller inte. Vad passar för mig och vad trivs jag med, hur behandlar jag mig själv och vad stoppar jag mig för att jag ska må bra? Det är bara några av de frågor som börjat cirkulera och som också är nödvändiga för att skapa en medvetenhet kring den egna kraften i förändringar.

I morgon bär det av upp i bergen mot Pefki, en lagom bergsvandring på 4-5 h och jag håller tummarna för att stormen lägger sig och att vi kan njuta av utsikten som finn från den lilla kyrkan där uppe…

”Be the change you want to see in the world”, M Ghandi