Nyinspelning av Alexandre Dumas klassiska äventyrsroman som utspelas i 1600-talets Frankrike. Den unge äventyrslystne D´Artagnan lämnar tristessen på landet och reser till Paris. Målet är att bli en musketör.
Han möter de tre musketörerna Athos, Portos och Aramis som lever ett tillbakadraget liv efter ett misslyckat uppdrag. D´Artagnan som hamnat i trubbel på väg till Paris lyckas dra in de tre i en fejd med kardinalens närmaste man Rochefort.

Strax visar det sig också att kardinal Richelieu, som är kungens rådgivare, smider planer för att ta över kronan. Han försöker svartmåla drottningen och ser till att hennes juveler hamnar i Tower of London hos den engelska hertigen Buckingham.
Snart är D´Artagnan och de tre musketörerna indragna i en kamp för att rädda drottningens ära och de måste undvika att riket hamnar i krig mot England. D´Artagnan och de tre musketörerna får i uppdrag att hämta tillbaka juvelerna.

Påkostat äventyr. Bra skådespelare, flera välbekanta ansikten. Rätt tilltagna actionscener där musketörerna och deras motståndare bokstavligen flyger fram. Många fäktningsscener. Den som gillade Pirates of the Caribbean-filmerna lär tycka om den här filmen.