NYHETER

Mindre till kommunerna

2011-09-20
Svensk ekonomi bromsar in men någon stimulans finns inte i finansminister Anders Borgs budgetförslag. Tvärtom fullföljs planerna på att ta ifrån kommuner och landsting tre miljarder nästa år.
Läs mer

Kommunal går till Europadomstolen

2011-09-20
Fallet med undersköterskan Peter Magnusson, som slog larm om rasistiska attityder och uttalanden på en avdelning vid Södertälje sjukhus, kan hamna i Europadomstolen.
Kommunal vill driva ärendet vidare efter nederlaget i Arbetsdomstolen, AD, i våras.
Läs mer

Nollklassade får högre ersättning

2011-09-20
Regeringen höjer den nya ersättningen till förtidspensionärer som kastas ut ur sjukförsäkringen. Totalt handlar det om ungefär 2000 kronor mer per månad. Fler svårt sjuka ska också slippa föras över till Arbetsförmedlingen. Däremot ändras inte prövningen av arbetsförmågan.
Läs mer

DEBATT

Kommunal borde inte ha stött industriavtalet

2011-09-20
Det nya industriavtalet var ett svek mot LO-kollektivets kvinnor, och trots varningar från alla håll stödde Kommunals ordförande detta i LO-styrelsen, skriver Alejandro Caviedes, medlem i Umeå.
Läs mer

Liv tycker

Hemkört till dörren, nej tack!

2011-09-20
Systembolaget vill anpassa sig till ”verkligheten” och livspusslandet och erbjuda hemkört till dörren. Förslaget är dåligt, i alla fall om vi ska ha någon enda liten broms mot missbruk kvar i statlig regi.
Läs mer

FILM

Conan O’Brien Can’t stop

2011-09-20
Amerikansk dokumentär i regi av Rodman Flender med bland andra Conan O’Brien.
Läs mer

POESIHÖRNAN

Du bevingade

2011-09-20

Läs mer