SVAR: Motion i sig är aldrig fel och det är jättebra att du tränar minst tre gånger i veckan. Med större muskelmassa ökar energiomsättningen, vilket bland annat skapar bättre cirkulation och matsmältning och ökar på de syrerika blodkropparna. Så fortsätt träna!
För att förbränna kroppens fett måste vi äta fett och det har inte med våra blodfetter att göra. Det är alltså en myt att fettet vi äter ökar på våra blodfetter. Snarare är det så att de som äter mer fett har lägre värden än de som äter mycket kolhydrater. Det finns många studier på det. Något som också visas i studier är att nötter, som är extremt fettrika, bidrar till att minska LDL (low density liquid) som kallas det ”onda” kolesterolet fast det inte är så ont. Medan fett från fisk bidrar till att öka det ”goda” blodfettet HDL (high density liquid). Vissa studier visar också att mättat fett gör LDL stort och fluffigt, vilket är positivt. Om du gillar linfröoljan, fortsätt med den och lyssna på din kropp när det gäller medicinering. Ge kosthållningen lite tid och prata också med en annan läkare för att få dennes synpunkter.