– Våra medlemmar förstår inte hur kommunen ska kunna klara av det. De är oroliga för brukarna, eftersom de ser konsekvenser för verksamheten och brukarna, säger Paula Löfgren, ombudsman för Kommunal i Kalmar län.

Socialnämnden i Torsås kommun beslutade i juni att 20 anställda i den kommunala bemanningspoolen skulle sägas upp. En majoritet av dem är undersköterskor.  Kommunen anger arbetsbrist som orsak.
– De som har undersköterskeutbildning är berörda. Personliga assistenter berörs inte. Uppsägningarna beror på budgetunderskott i kommunen, säger Per Lindberg, personalchef i Torsås kommun.
Paula Löfgren anser att kommunen kunde ha agerat annorlunda.
– Det handlar om pengabrist inom kommunen. Men politikerna och tjänstemännen ser inte riktigt konsekvenserna i de beslut man tar.

Inom socialnämnden var de inte överens. Den borgerliga majoriteten var för och Socialdemokraterna var emot beslutet, säger hon.
Enligt Per Lindberg, användes poolen främst till att täcka korttidsfrånvaro på perioder upp till 14 dagar. Men Paula Löfgren menar att kommunen har använt poolen även för längre vikariat. Något som Kommunal har påpekat men inte fått gehör för.
– Kommunen har ingen kontroll över sin verksamhet. Poolen är fulltecknad med arbete, men det sopar kommunen under mattan, säger Paula Löfgren.

Antalet tjänsteår bestämmer vem i poolen som får stanna kvar som anställd i kommunen. De som har arbetat länge kommer att få företräde till andra tjänster.
– Klart det blir konsekvenser i en sådan här liten kommun. Med arbetslöshet och så. Våra medlemmar är oroliga, det är inget guldläge de kommer ut till, säger Paula Löfgren.
Hon menar att ansvaret för situationen slutligen ligger hos de styrande i kommunen.
– I slutändan är det politikerna som har beslutat detta, säger hon.

Cirka 350 personer är anställda inom vård och omsorg i Torsås kommun. Kommunen styrs av en borgerlig majoritet. Centern är det största partiet.